Kořenící směs ochutí každé jídlo

Termín koření skrývá různé domácí a cizozemské rostliny, které dodávají jídlu příjemnou chuť a vůni. Jedná se o semena, bobule, kořeny, listy, poupata a kůru. V minulosti si kořenící směs mohla dovolit pouze vyšší vrstva, ale dnes je nenahraditelnou součástí každé kuchyně.

Kořenící směs začali používat k dochucování jídel Římané. A existuje spousta variant koření. K zakoupení je koření celé, které je dobré převázat nití, aby se dalo z pokrmu snadno vyjmout. Sušené koření se skladuje na chladném a suchém místě. Pamatujte, že čím výraznější má koření vůni, tím je čerstvější.

Dokonce se setkáte i s kořením, které je možné zmrazit. Zde bychom mohli zahrnout pokrájené listy kořenové zeleniny. Jakmile ale dojde k rozmrazení, je nezbytné koření co nejrychleji zkonzumovat.

Kořenící směs dělíme na:

  • Voňavé
  • Ostré
  • Barvící