Potraviny jsou otázkou budoucnosti. Jak zajistit stravu pro všechny? Jak udržet potraviny kvalitní? Zatím to řešíme správnou teplotou. A to zejména u masa, které může přenášet závažné nemoci od zvířat, pokud není v přesné teplotě. Proto je součástí jakéhokoliv potravinářského závodu minimálně jeden mrazící / chladící box.
Běžnou výbavou chladících boxů na maso jsou tyto specifikace:
- PVC hygienické lišty
- Prvky pro lemování
- Chladírenské dveře
- Nasvícení
- Spojovací materiál
Celou specifikaci klasicky dodávaného boxu si můžete přečíst zde: http://www.frigomont.cz/images/Docs/chladici-technika/boxy/chladici_boxy_pur_60.pdf
Jak se v těchto boxech řeší podlahy?
Buď překližkou z protiskluzového materiálu, nebo plechovou podlahou vybavenou protiskluzovou fólií
Standardně chladící box udrží teplotu do -2°C. V případě, že potřebujete chladit více, musíte mrknout po mrazícím zařízení.