Znáte oleje ve spreji určené do kuchyně a jejich největší výhody? Přečtěte si o nich více v článku. Dozvíte se, jak mimo jiné nepřipálit puding, snadně vymazávat nádoby na pečení a mnoho dalšího díky právě oleji ve spreji. Toho už se dnes vyrábí spoustu druhů – olivový, slunečnicový, máslový a další.
Pokud se rozhodnete zaměnit klasický olej v láhvi za olej ve spreji, přinese vám to nejednu značnou výhodu. Minimálně vám to usnadní práci a zkrátí čas strávený v kuchyni.
Bez správného chlazení jste nahraní….Proč? Protože základ je mít chlazení – v létě obzvlášť.
Pokud nemáte dobrou chladicí techniku, tak hodně riskujete.
Je totiž velká pravděpodobnost, že staré chladicí zařízení už nefunguje, tak jak má a neudrží ve horkých dnech potraviny správně chlazené a vy můžete mít zaděláno na slušný problém.
Někdy potraviny ještě nevypadají zkaženě, ale pokud nebyly delší dobu v chladu a byly naopak v teple, už mohlo dojít k množení bakterií a je zaděláno na plíseň. Plíseň ještě není vidět, ale už tam vlastně je.
Proto nepodceňujte monitoring a údržbu chladicí techniky.
Semolina, nebo chcete-li semolinová mouka je umletá z tvrdé, takzvané tvrdozrnné pšenice. Ta se používá především na výrobu kvalitních těstovin, jež nesou označení semolinové těstoviny nebo pro přípravu jiných semolinových produktů jako je kuskus, bulgur a chaly. Tyto těstoviny mají vyšší kvalitu než těstoviny z běžné mouky, nerozvářejí se a mají také vyšší nutriční hodnotu, přičem glykemický index je nižší. V tomto druhu semolinových produktů je obsaženo také větí množství lepku a stejně tak jako ostatní obilniny nejsou vhodné pro celiaky.
Termín koření skrývá různé domácí a cizozemské rostliny, které dodávají jídlu příjemnou chuť a vůni. Jedná se o semena, bobule, kořeny, listy, poupata a kůru. V minulosti si kořenící směs mohla dovolit pouze vyšší vrstva, ale dnes je nenahraditelnou součástí každé kuchyně.